Как да намеря служители за компанията си?

В настоящия момент пазарът на труда е толкова динамичен и труден, че все повече работещи компании се изправят пред въпроса: „Търся качествени служители, как да достигна до тях и да ги привлека?".

Не е странно това, че търсенето и намирането на кадри се оказва нелека задача, поради факта, че все повече компании отварят врати и всяка от тях се опитва да привлече най-добрите служители. Това обаче, би трябвало да приемаме като положителна тенденция и да се разширим начините на търсене на перфектния кандидат за всеки бизнес. Тенденция е все повече компании да се обръщат за съдействие към HR агенции и този подход се налага като все по-успешен. Ето и четири причини, за да използвате услугите на агенция, както и отговор на въпроса: „Как да намеря служители?“.

Bulmint Recruitment Как да намеря служители за компанията си?

1. Срещаме много и различни кандидати.

Работата на HR агенциите е свързана основно с подбор на персонал. Работейки за различни компании и за различни позиции, консултантите имат досег до много голям брой автобиографии и осъществяват интервюта с голям брой кандидати. Много често можем да попаднем на перфектния кандидат за дадена позиция, който е кандидатствал за нещо подобно, но за което не би бил така подходящ.

2. Разполагаме с база данни.

Получаваме голям брой кандидатури, тъй като работим по различни позиции. Много хора се свързват с консултантите в агенциите, тъй като имат нужда от насоки, съвети и кариерно ориентиране. Често получаваме автобиографии на хора, които не намират подходяща за тях обява и заедно търсим подходящи позиции. По този начин изграждаме голяма база с кандидатури, на които можем да предложим подходяща позиция в правилния момент.

3. Имаме времето и ресурса да обърнем внимание на всеки.

Огромна част от работното ежедневие на консултантите по подбор на персонал преминава в срещи и интервюта с потенциални кандидати за работа. Разполагаме с най-ценното – времето, за да отделим внимание на всеки, да изслушаме индивидуалните му нужди и да разберем каква позиция би го заинтригувала и мотивирала най-много.

4. До работодателя достигат само подходящите кандидати.

Едно от най-важните неща при избора на работодателя да работи с агенция е фактът, че етапите по преглеждане на автобиографии и първоначалните срещи с хора, които не биха били подходящи за компанията, ще бъдат избегнати. До работодателя достигат селектирани, спрямо неговите критерии, кандидати, което спестява много време и обещава по-бърз успех в намирането на правилния служител.
Имаме цялостен поглед над пазара на труда и познаваме конкурентите ви. HR агенциите работят с голям брой компании. Това от своя страна разширява възможностите за познаване на пазара на труда в определен регион. Можете да разчитате на професионална консултация, относно как се движи вашата компания като условия и как можете да ставате все по-желан работодател.

В Bulmint Recruitment сме насреща да станем ваши партньори и заедно да намерим подходящите за вашия бизнес специалисти.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за най-новите ни статии за развитие на кариерата.

Няма да използваме имейл адреса ти с цел спам

newsletter.picture.alt