Опознайте екипа ни в 10 въпроса. Приключения с Мариета.

Щастливи сме, че създадохме рубрика, с която да надникнете в живота и преживяванията на всеки от членовете на екипа ни. Днес повдигаме завесата за приключенията на усмихнатата и лъчезарна Мариета. Смело можем да кажем, че нейната супер сила е да вижда доброто у човека и с няколко благи думи умело предразполага всеки да го покаже. Как успява? Прочете следващите редове и ще разберете.

1. Здравей, Мариета, представи ни себе си с няколко думи?

Здравей! Аз съм Мариета и съм целеустремена, мотивирана да уча нови неща и най-вече съм човек, който обича да помага. Това ме кара да се чувствам полезна, а работата ми - изпълнена със смисъл.

Bulmint Recruitment Meet the team


2. Ти ли избра своята професия или това беше призвание за теб?

В търсене на пътя, по който да поема, си бях поставила два избора - Право или Психология. Решаващо обаче беше желанието ми да допринасям за това хората да се чувстват удовлетворени от своя живот и аз да спомагам за това. И така окончателно реших да поема по пътя на психологията. Въпросът къде, не ме затрудни особено - знаех, че искам да живея и уча в Пловдив - градът, който ме спечели още с първата ни среща! В последствие разбрах, че да работя, помагайки на хората, ме прави истински щастлива, затова приемам работата си и като призвание. :) 

3. Имаш ли скрити таланти и кои са те? 

Обичам да изработвам аксесоари, а това си умение открих няколко дни преди абсолвентския ми бал. Тъй като исках да бъда с ръчно изработена диадема на този официален повод, но беше късно да я поръчам, реших да не се отказвам и да опитам да си я направя сама. Всъщност се получи много красива и точно такава, каквато си я представях. 

4. Ще ни споделиш ли кое е любимото ти четиво?

Обичам да чета книги за личностно развитие. Пример за това са “Преоткрий живота си” на Джефри Янг и Джанет Клоско и “Само любов не стига” на Арън Бек. Книги, които са насочени към опознаване на изградените ни вече модели на мислене и поведение и промяна на негативните такива, за да живеем в хармония със себе си и хората около нас.

5. Има ли подкасти, които следиш и би препоръчала?

О, да, разбира се! Силно вярвам, че за да има как да допринесем за останалите, най-напред трябва да работим върху себе си - да надграждаме своите познания и умения и да се развиваме. Затова и по време на следването ми в университета, посещавах курсове и обучения за допълнителни квалификации. Едно от тях беше по Схема терапия, където поставени в различни ситуации, се учим как да бъдем по-ефективни в общуването си с хората. В тази връзка съм слушала подкасти със специалисти в тази сфера като Джудит Бек и Джефри Янг. Интересувам се и от историите на успеха на мотивирани и целеустремени хора, сбъднали своите професионални мечти.

6. В разгара на лятото няма как да пропуснем да попитаме - на море или планина предпочиташ да почиваш?

И двете имат своя чар и носят различно усещане, но съчетанието между прохладните планински кътчета и свежестта на водопадите ми е любимо. Истинско щастие за душата ми носи посещението на водопадите в България - изключително красиви и зареждащи! Най-красиви до момента от тези, които съм посетила, са Крушунските водопади и със сигурност бих се върнала отново там. :)

Bulmint Recruitment Meet the team

7. Как започна пътят ти в Bulmint Recruitment и помниш ли първия си работен ден?

Пътят ми в Bulmint Recruitment започна с много вълнение, очакване и щастие – емоции, които изпитвам всеки ден в работата си до момента. Помня всяка една стъпка, през която преминах - запознаване с процесите по подбор на персонал, комуникацията с кандидати и партньори, след което и първия проект, по който започнах да работя и намерих подходящ човек още на следващия ден. Обичам последвалото усещане на удовлетвореност, след като съм помогнала на някого да намери своето работно място. Въпреки, че беше ново за мен, се чувствах спокойна и уверена, защото знаех, че мога да разчитам на колегите ми във всеки един момент. Щастливка съм да работя именно в този екип! 

8. Кои са предизвикателствата, пред които се изправяш в ежедневието си?

Може би най-голямото предизвикателство в работата ми е несъответствието, което понякога срещам, между пазара на труда и очакванията на кандидатите. Въпреки това, правим всичко възможно да им предложим най-добрата кариерна възможност спрямо квалификацията им, както и да свържем работодателите с най-подходящите кандидати за техния екип.

9. Как оставаш винаги информирана за новите тенденции в сферата на човешките ресурси?

В света, в който живеем, да бъдем „в крак“ с новостите не е трудна задача. Различните канали, като LinkedIn, HR форуми и събития, книги и специализирани публикации, са неизчерпаем източник за всеки, който има желание да научи нещо ново.

Bulmint Recruitment Meet the team

10. Какво си пожелаваш да ти се случи в близко бъдеще?

Пожелавам си да продължа да се чувствам истински удовлетворена в личен и професионален план и най-вече да успея да съхраня искрицата, която ме вдъхновява и ме кара да виждам смисъла в това, което правя. Също така, бих искала да имам възможността да посетя още нови красиви дестинации с любимите ми хора.

 

 

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за най-новите ни статии за развитие на кариерата.

Няма да използваме имейл адреса ти с цел спам

newsletter.picture.alt