Опознайте екипа ни в 10 въпроса. Интервю с Десислава.

Стартитаме рубриката, в която винаги усмихнатите колеги от екипа ни ще разкажат малко повече за себе си и интересите си. Те са доказани специалисти в областта на човешките ресурси. Отдадени са на работа си и винаги споделят какво удовлетворение им носи да срещат хора и бизнеси и да им помагат да растат заедно. 

Какво обаче ги вълнува в ежедневието и какви са в личния си живот? Първа ще ни сподели Десислава, която е изпълнителен директор и един от създателите на Bulmint Recruitment. 

Здравей, аз съм Десислава и управлявам Bulmint Recruitment. Харесвам работата си страшно много, обичам да помагам на хората да намират своето, обичам да пътувам и спортувам :)


 

2. Ти ли избра своята професия или това беше призвание за теб?

Да започна да работя тази професия, беше категорично осъзнат избор и цел, която преследвах известно време. След като я осъществих и стартирах в сферата на човешките ресурси, разбрах, че съм намерила себе си професионално и това е нещото, което искам да работя винаги. И ми доставя удовлетворение, което смятам, че другаде не бих намерила.

Напоследък откривам, че готвенето ми се отдава. Това е бил дълго скрит талант, дори и за мен самата :) Когато бях малка се занимавах с пеене и пиано, може би е останало и нещичко от тогава. 

Обичам стари класически романи на български, руски и английски писатели. Те ме пренасят в едно много различно време от това, в което живеем, много романтично. В много от тях има много психология на човека и философия, което ми допада.

Bulmint Recruitment

5. Има ли подкасти, които следиш и би препоръчала? 

Напоследък често слушам подкасти на чуждестранни агенции за подбор, тъй като според мен те определено диктуват тенденции и задават посока. Смятам, че са много актуални и има какво да взема и науча от тях. 

През последните години все повече предпочитам планината, тъй като там намирам това спокойствие, което често липсва в ежедневието. Това е мястото, където човек може да си почине истински. Вярвам, че сред природата се доближаваме повече и до самите нас.

7. Как започна пътят ти в Bulmint Recruitment и помниш ли първия си работен ден? 

Bulmint Recruitment е още една сбъдната мечта. Моят път започна с основаването на компанията. В началото нямах офис, нямах компютър, нямах колеги, но имах заявени свободни работни места и нищо не търпеше отлагане, така че трябваше да се справям :) Много често се връщам към това начало с умиление и благодарност към хората, които повярваха в идеите ми тогава. 

8. Кои са предизвикателствата, пред които се изправяш в ежедневието си? 

В ежедневието си се изправям пред предизвикателствата на пазара на труда :) Всъщност за мен най-голямото предизвикателство е с екипа ми да работим така, че всеки наш клиент да бъде удовлетворен, че работи с нас, да бъде спокоен, че ще намерим правилния кандидат за него. От друга страна предизвикателство са самите кандидати, с които се срещаме. Стремя се да има възможно най-много предложения за работа и варианти за всеки, спрямо специфичните му изисквания.

Следя всичко, което касае сферата на човешките ресурси. Linkedin е чудесна професионална платформа, чрез която достигам до много събития, интервюта, подкасти, които ме интересуват. Следя хора от бранша, на които се възхищавам заради опита и успехите, които са постигнали. Членувам в HR организации, които също ми дават възможност да бъда в крак с тенденциите на пазара на труда.

Bulmint Recruitment

В близко бъдеще си пожелавам в Bulmint Recruitment да бъдем още по-голям екип, за да ни е още по-весело и спорно заедно, да постигаме още повече успехи, да реализираме още повече идеи.

Абонирай се за нашия бюлетин

Абонирай се още днес и получавай информация за най-новите ни статии за развитие на кариерата.

Няма да използваме имейл адреса ти с цел спам

newsletter.picture.alt